Netwerken als een pro tijdens
een netwerk event.

18 juni 2018, Annelies Lambrechts

Heb jij het moeilijk met netwerken? Goede networking skills dragen bij tot het succes van jouw onderneming. Als je vlot kan netwerken en deze onderhouden, is de kans groot dat er vroeg of laat een opportuniteit uit voorkomt.

1. Voorbereid netwerken

Als je succesvol wilt netwerken moet je goed voorbereid zijn voor elke netwerkgelegenheid. Check op voorhand eerst de gastenlijst van wie er aanwezig zal zijn. Op dit manier kan je op zoek gaan naar mensen die echt interessant zijn om te ontmoeten. Kies er enkele uit, en plan onderwerpen die je met hen wilt bespreken. Neem best voor het event voldoende visitekaartjes mee voor je netwerkrelaties.

2. Elevator pitch

Een elevator pitch is een kort en krachtig presentatie van jezelf en je onderneming. In die tijd leg jij jouw persoonlijk verhaal uit waarmee je de ander overtuigt van je kwaliteiten. Op dit manier prikkel je de nieuwsgierigheid van je gesprekspartner. Dit kan een goede manier zijn om het ijs te breken, of om een gesprek aan te gaan. Oefen je pitch zoveel mogelijk en let daarbij op je lichaamshouding en stem.

3. Vroeg aanwezig zijn

Weet jij nog niet wie er aanwezig zal zijn? Probeer vroeg aanwezig te zijn op het event om de lijst te checken van de gastheer, daarnaast kan je de beste plaatsen in de ruimte te kiezen en wennen aan de omgeving.

4. Breek het ijs

Denk op voorhand na over enkele ijsbrekers om het eerste contact te maken. Ga hier niet te licht over want hier is de eerste indruk wel degelijk van groot belang. Zorg voor een positieve uitstraling met een glimlach, kijk de ander aan vervolgens schud je zijn/haar hand en stel jezelf voor met je naam. Geef de ander de tijd om zichzelf voor te stellen en pik er vervolgens op in met een ijsbreker.

5. Maak notities

Als je tijdens een netwerkevent een interessante persoon hebt gesproken, kan je best wat notities opslaan in je smartphone. Je noteert meteen welke acties je na dit contact kan ondernemen. Voeg na het event zeker uw nieuwe contacten toe op LinkedIn.

6. Dress to impress

Je voorkomen en outfit zijn erg bepalend voor een eerste indruk. Je gaat best niet in je jogging een netwerkevent bijwonen. Probeer iets te dragen dat in de buurt komt van de dresscode, maar vooral iets waar je jezelf goed in voelt. Zorg dat je tijdens elke netwerkevent er verzorgt uitziet en straalt met een lach.

Wij informeren jou met interessante weetjes voor jou bedrijf...

The Access Key setting is required!
The List ID setting is required!

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *